Wednesday, November 5, 2008

dlm keterpaksaan...


korang nak tau tak... mana aku letak dalila akhirnya....

dlm keterpaksaan aku meninggalkan dalila di kampung..?..oh tidakkkkk

setelah aku lakibini berbincang..tolak darab campur bahagi semua..... kami sepakat menggunakan tenaga bibik kakak ipar ku di saujana impian kajang untuk mengasuh dalila di siang hari ... di malam hari kami lah yg jaga... kami berulang a setiap hari kajang-cyber-kajang...
salalu p school dekatkan..ni jauh sket danish bising jer dlm keter.." jauh a... napa x sampai² lagi nie..?..kang terlambat pulak..." pot pet pot pet.... dah lah hati mama dia ni mcm disayat sembilu duk terkangkan adiknya....

sedih wooooo....mmglah aku leh jumpa dalil setiap hari... sama mcm biasa... tp aku tetap rasa lain... yelah slalu pepagi aku siapkan dia... borak², gaduh², kejar² ngan dia... anata dia p school.. ni aku pergi kerja dia masih tdo... segala gerak geri kena silent takot dia sedar... kiss dia..dia masih lena.... uwwaaaa.. setiap kali kiss dia air mata aku bergenang...

smalam 1st day tinggal..lagilah aku mcm org sasau dlm keter...duk diam jer...papa gelakkan mama..dia kata mama ni emosi lebih a...papa ckp itu baru tinggalkan kat kajang...kalo tinggal kat kg..leh meroyan mama ko ni danish... ceh...papa tu ckp kat mama..dia pun same... aku ajak berulang 2 hr sekali dia yg x sanggup.... hakikatnya aku pun x sangupppp... smalam kul 10 pg aku call upik (nama bibik tu) kata dalila x nangis pun..rengek sket jer.. cari aku..pastu dibilangaku kerja dia diam terus... udah dibagi sarapan & mandi... :) lega hati aku dgr... dalila mmg gudgirl

mlm td aku balik..sampai kajang dln kul 8.... dia x nangis pun nampak aku..aku yg nangis nampak dia...... dia lileks jer tgu aku kat pintu umah..... hehehe... mlm tu borak ngan dia...

mama: adik dah mkn?
dalila: dah!
mama: sapa suap?
dalila: cik pik
mama: adik mkn aper...?
dalila: nacik ayam... ( sebenarnya nasi & sup ayam)
mama: adik, esok mama work, papa work, abg school..adik tinggal ngan cik upik lagi eh
dalila: nanak cik pik... kakak tooll
mama: adik x leh p scholl , scholl adik tutup...
dalila: tup..? uti..?
mama: ha...cuti..pandai lah adik nie...adik tinggal ngan cik upik eh..?
dalila: angguk & senyum.....








13 comments:

Sue@MamaMaryam said...

huhu sy yg baca pun sedey + sebak tau... gudgurl la dalila..dia dah faham....

Zanna_MamaBatrice said...

sedehnyer..
yelah...bila dah kena antar jauh2 nie...masa terbatas kan jue...
xpelah...utk seminggu jer kna..
next week dah kembali normalkan jue...sabar yerk...

comel ler plak anak dara tu ngan spec itam beso dia tu kan..

Puan Iza said...

ala..sedehnya baca citer ni jue....tapi dalila good girl lah...

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

uti?? keh..keh..pandai tul dalila..
memang gudgirl la dalila ni..
iena dah biasa tinggalkan bebudak ni jue..keje gomen ni ader jer kursus kene pedgi...

MAMA IQA said...

alahai..sedih btl la..tp takpe..kajang-cyber tak jauh sgt pun kan..dr tgglkan kat kpg..huhu~

Cik Puan Mimi said...

ala jue, kira ok la tu.. dapat gak tengok muka dalila hari2 walaupun di malam hari je.. ingatkan hantar balik kg segamat terus.. lagi la sedih kalau tak jumpa seminggu.. boleh meroyan

Mimi~Najeeb said...

sedeynyer baca dialog mama & dalila nih
Tapi dia da faham and very gud girl..ikut je apa org ckp
re: pasni bole la kongsi2 tips jaga anak G6PD deficient

lieya_latif said...

alah sedey nye kak jue.....betul tu kak selalu mak2 yg emosi lebeh bile tinggal anak...same ar cam lieya ...kalo neneknye nakpinjam tinggal kat kampung, mmg lieya berat hati nak kasi he he he he....

tapi nasib akak baik, dalila bijak n faham....senang die terima ape akak ckp ngan die....good girl laa dalila.....auuuwwwwww!!!!!!!!! glamer youuuuuuuuuuu berspek itam....leh geng tara ku caca ngan mia n mija nie he he he

nifalnin... said...

hi tas, sayu la plak niza dok bc n3 nih... tetibe nak nanges plak.. aduh, emo ibu2 nih lain kan... bagus dalila nih, dgr kata org tua...

*kite link awak yer...

nifalnin... said...

sowey yer.. tersilap nama plak la pn jue... hehheh

Hirda Ibrahim said...

jue,
kalu aku pun hari2 ada "drama swasta" gak... huhuhu.. sedey ooo...

mrs khairul said...

ala akak jue sabaq ye..nasib kt kajang kan..kalo kt johor ke..mau melalak je akak kt opis..mmg sedih lah kalo kena tgal anak lama2..lg2 kalo hanta time dia tido pastu amik dia dh tido..huwaaaaaaa......

Shida said...

Ambik jelah terus Cik Pik tu jadi pengasuh Dalila..