Tuesday, November 18, 2008

selepas b.b hardy...kami ke...


Kalo sue, ieja & ila masih ingat & pasan masa mkn kat umah hirda tu akak ada ckp nak ptg rambut dalilakan...rimaslah aku ...hendaknya dtg angin dia xmo ikat rambut..pastu bising gatal² kat leher tu berpeluh..meruam lah bagai...

balik jer dr hirda's house aku ckp jom p ptg rambut nak..dan dan trus angguk & ckp nak...aik....aku pun pelik sebelum tu bila ku ajak ptg rambut madang xmo..nanak..xmo ..nanak..
agaknya dia paham pun masa kita sembang tu...
aku pun aper lagi ... sementara dia belum berubah pikiran..."jom papa g gunting rambut adeq"
trus singgah saloon rambut Farah kat Puchong Perdana...

masa ni ok lagi... rileks lagi...
Pekerja saloon tu tgh sepit² rambut dia dulu...Dah start cut...muka dah start mencuka... x lama lepas tu dia buat gak perangai.. pusing kiri, pusing kanan, pusing belakang, xmo tunduk, tarik gown kuning tu...pueh aku memujuk..papa dia sampai p beli air kotak...
sib baik siap gak akhirnya... inilah hasilnya...pandangan sisi

Pandangan depan... masa ni kami kat jusco equine kat audia & visual dept... beli aper..?
beli tb Smsg itam ni ha..? ssb apa beli...xder maknanyer lah kalo sekadar nak + koleksi.... tapi...
(sila abaikan pemandagan yg x berapa nak menusuk kalbu disekitar itew yer..)

si smsg kelabu ni mabuks... geram aku... mmg lah si hitam atas tu xder a mahal mana x sampai 1k pung...tp aku leh nyopping benda lain kan....mabuks..? yolah..sabtu pg dia xmo on... tu yg dr umah kak ya (citer kat entry xtvt sabtu) aku p sen heng alamanda..tp x byk choice sgt...alih² mlm tu balik dr meronggeng..ok lah plak..ahad pg tu..buat perangai semula x mo on.... tu yg balik jer dr umah hirda..termasuk dlm agenda kami... aku malas nak pikir byk... beli jer lah...

sampai kat parking apartment, hujan a plak.. so tinggal dulu dlm keter... try lah on si smsg kelabu ni.. Ya Allah..oklah plak... en.e1 dah monung² dah..ekekeke.. nyosallah tu....nak uat camno... so si smsg kelabu ni kami buat display jer ok...dah ada yg barukan..padan muka ko smsg kelabu sapa suh ko mabuks...

Selepas pilih tb idaman tu..(idaman ker..?) xder lah idaman pung..kalo ikut aku suh en.e1 sambau yg LG plasma tu RM4999.00 huhu.... gedabak siot,,, x sesuai lah nganumah ku yg cinonet tu... aku ckp kat en.e1 xper by the time smsg itam ni mabuks si plasma tu dah tuwun rege nyer.... dlm hati aku dr nak berabis almost 5k beli tb baru baik belikan aku labtop ka...gelas emas ka...peties besar baru ka...washing machine 13kg ka..?..berbaloi....melalut lagiks...
lepas byr si smsg tu..kami x hangkut trus p ronda² kat dlm jusco tu dulu..pastu mamat kat bawah ni.. sibuk ajak mkn..alpor katanya..mana taknya kat umahhirda dia x mkn pun.. dia gasak minum air jo...pastu duk turun naik umah hirda tu...
tgklah tu licin suku ayam tu dia kerjakan sorang...
kami order mushroom soup nikat dalila..byk dia mkn..minah ni mmg suka soup..
jejaka² idamanku selalu....
dalila dlm cubaan nak buat peace... hehehe

9 comments:

Cik Puan Mimi said...

ye ye dalila rambut baru.. comel jer.. ha ah la senang, tak rimas kan.. tapi ok la tu jue, rambut dalila lurus, senang nak bela, tak macam rambut emily, ikal2 dan susah nak bela.. aku pun geram jer tengok rambut emily, tapi papa dia tak kasi potong plak

ehem ehem tb baru nampak, naper tak nyambar tv plasma, sekarang ni dah murah jugak jue, RM1999 pun dah dapat la sekarang ni.. kalau aku nak beli tb RM4999 pun aku tak mampu gak. hahahaha

Mimi~Najeeb said...

comey sungguh dalila dgn gaya peace dia..kalo najeeb buat gaya peace, satu jari telunjuk je yg dia tunjuk..hihi
dpt TV baru..syiokk

lieya_latif said...

kak jue...comelnye rambut baru dalila...lieya suke betul...mmg kene ngan muke die yg bambam tu...sangat comel!!!!!!!!!!!!!

walaupun mcm2 peel dalila akhirnye menjadi gak die potong rambut kan..senang jugak kak nak pujuk die kan......

wah kak tibi baru...kat alamanda ni baru ade promotion....tv plasma rm1999 jename LG....

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wah bestnyer rambut baru dalila ni..mcm amoi2 gitu..sib baik dapat gunting sampai ke akhir..kalo tak, ruper aper lah yer..tapi dalila ni tetap cute..susah tul nak tengok dia senyum kan jue..
tb samsung hitam tu sebijik mcm tb iena..

wanie said...

dalila dah ade rambut baru...comel la dia ngan rambut baru tu...takde la rimas2 lagi ek..

Yatie said...

wahh, mmg muncung panjang sedepa time nak potong rambut tuh ... hiksss ... apa2 pun mmg rugi laa kalau beli tv aje sampai 5k, baik beli benda lain kan .. :)

Hirda Ibrahim said...

jue,
tv lama ko cam kat umah aku, tingkat atas punya. sony kan? bukan samsung.
aku, lagiii minah save.
tv, peti ais & washing machine semua fr warehouse sale..LOL..
murah ko, aku beli slim tv LG 29" aku yg kat hall tu rm600 je. rega kat kedai dekat 1k.

azie(mama auni& erin) said...

akak kita suker rambut dalila tue...comel ok..

Umi Aida said...

pewittt.. comei laaa lala..

ehem2.. mama jue dah tukar 2 tb dah.. tb umah kite ni bilerr laa nak rosak hahaha bole dpt tb baru.. 10 taun dah tb umah tu..