Saturday, November 22, 2008

Langsaikan hutang TAG..

yg ni from mimi k..... dekat 1 jam aku nak siap kan tag ni... soklan yg 1st tu...

5 most CRAZIEST things accomplished in your life
≈nak citer pun malu..mmg korang akan kata aku gilos..tp aku mmg gilos masa tu… sib baik dah pulih… sekitar thn 2001 cam tu la.. masa ni x kawen lg..aku ada bela sekor kucing betina nama dia pussy.. aku syg giler kat pussy ni...mcm aku syg anak sendiri... pussy penah hilang, 3 hr 3 mlm aku nangis kat tingkap bilik merintih, bila hujan lg teruk aku nangis..mcm² aku pikir,... dia mkn aper.. tdo kat mana (sib baik jumpa smula)... si pussy ni aku kurung tau time aku p kerja ato p dating.. dia x leh sesuka hati main kat luar … time main kat luar 5.00ptg -8.00 mlm… sbb aku takut dia kena kidnap.. kalo korang rasa sah aku gilos….tu ok lagi yg paling gilos adalah... bila usia pussy ni dah 8 bulan cam tu dia dah start membiang....
Mmg pada asalnya aku plan nak p mandulkan dia.. tp en.e1 (masa tu tunanganku) x bg dia ckp itu dah azalinya... so bila mlm jer.. x kire lah pukul berapa ..kalo dia dgr sore bf dia...mengiau kat luar si pussy kat dlm bilik ni tak tentu arah... aku nak tdo pun x bleh... aku buka tingkap bg dia keluar jumpa bf dia.... di manakah aku waktu itu..? kan aku dah ckp aku xkan bg pussy duk luar rumah sensekor, so aku temanlah dia p merendek… sementara dia berkejar²an….. bergurau² an ngan bf dia..aku duk lah tepi corridor apt aku tu…. Sampai segala hajat dia langsai…. Kdg tu sekitar pukul 10.00 mlm pukul 1 pg pun ada… skang ni kalo aku piker balik.. mmg sah aku ni GILER…bila aku nak kawen aku hantar pussy balik kg.. masa ni pussy dah ramai anak…dgn berat hati wooo… dlm diam mak aku buang pussy ni … tp mak aku buang dekat umah org yg mmg suka kucing… dekat rantai dia siap tulis nama PUSSY .. supaya org yg bela dia tau nama dia sapa…. Aku x leh terus bela dia sbb aku dah kawen & pregnant….


≈waktu aku tingkatan 1 aku pernah berjalan sejauh 3km dr sekolah ke satu simpang jln..sbb bus sekolah aku xder permit tuk melepasi jln besar tu… (aku pun x pahamlah keadaan sebenar masa tu)… 3 bulan jugaklah setiap ptg balik sekolah jln kaki 3 km…. sbb tulahaku slim melim dulu… sib baik masa pergi kami leh tumpang bas lain…
Kdg tu berbasah sbb hujan….bila tiba kat simpang tmpt kami tunggu bus yg akan bawa aku balik umah tu.. ramai lah kengkawan aku akan beli air soya yg dijual seorang apek naik basikal… Cuma aku jer yg tegar tidak sesekali membeli atau mengecek kawan aku.. aku rela tahan dahaga tu waloapun terjadi… aku geli weeii… poyokan…

≈Byk lg tapi ...ada yg aku x hengat & xmo hengat....2 tu pun cukuplah ek.. 5 kang x larat korang nak baca

5 words you wish to hear all time
≈ I love u (dulu wajib nie.. skang kdg² jer…????)
≈ Jaga diri baik² tau..jg anak elok ²… rindu kat mama & anak²
≈ tatak ayang mama 1 uya (kakak syg mama 1 dunia)-dalila
≈ terima kasih mama sbb ( diikuti dgn apa yg aku buat) cth:- masak sedap² untuk abg -danish ≈mlm ni x yah masaklah ..kita mkn luar… kalo setiap hari bahagianya…


5 things u love in ur room
≈ katil & tilam yg empuk- aku jns x reti tdo menyepah.. walopun siang hari… x reti a nak tdo depan tv ker.. mesti aku lari masuk bilik dumm atas katil
≈aircond – kalo xder x larat nak bgn mlm buat susu Danish ok…danish ni mmg jenis budak sejuk… dalila x per..dia ok jerks..
≈ Jam kat meja solek – jam ni waktunya aku cepatkan 20 minit agar aku bersiap awal waktu pg..tp xder mananye

Tu jerlah kot yg patut ada..

5 last speech you wish to say in your last breath
≈ mengucap dua kalimah syahadah
≈ mama sayang papa** jaga anak kita baik2
≈ kalo nak kawen lain pun jgn guna duit epf & tabung pendidikan anak²… I x halalkan u…
≈ kalo nak kawen lain pun cr mak tiri yg baik tuk anak² ok..
≈ halalkan segala² nya, minta ampun, redhakan pemergianku,jgn lupa ziarah kubur mama, sedekah ayat² suci... buatkan mama haji eh..(kalo time tu aku x p lagi lah)-byk betul pesanan penaja ni...

5 things u do when get bored
≈ masak
≈ zzzzzz
≈ tengok tv/ layan movie
≈ mengemas 1 rumah
≈ ronda² naik skut ngan dalila

5 persons u LOVE MOST
≈en. Mohd Shahirwan lah… aku x leh hidup tanpa dia…
≈ My baby ‘Danish’ & my Sayang ‘Dalila’
≈my mak & ayah oso my mil & fil…aku lbh syg fil aku berbanding mil aku.. coz mil aku kuat berletiaq…walopun x berletiaq kat aku..tp aku x shuke..bicing a….
≈ my siblings..kalo time x menyakitkan hati lah.. kalo time depa wat hal..gerams a gak..rasa xder lg baguih kot…
≈ jiran & kawan opis & korang yg sentiasa memahami aku…muahhzz

5 silly things that u dont want people know but u have to let people know
kalo dah namanya ‘don’t want people know’ ..lbh afdal toksah citer lah eh…

Choose 1 and tell why:

Shoe or handbag
Shoe.. tatau napa..aku mmg x leh nampak kasut /sandel/selipar ker yg aku berkenan…hdbag selagi x koyak tak putus aku mmg jarang beli baru

Lipstick or mascara
Lipstick a xder lipstick wajah nampak pucat a..

Jeans or skirtJeans
Jeans ler, x yah nak cover jln ker duduk ker… x kan menunjukkan apa yg x patut.. nak berlari pun sonang.. nak naik trun tangga pun sonang..berbanding skirt yg kena angkat sket... & kena duk sopan²

Chocolate or ice-cream
coklat a.. mmg peberet aku..

Singapore or Indonesia
≈dedua x penah p..Indon kot leh shopping…

Fork or chop stick
fork a…chop stick x terror.. . tp pakai tgn lg syiok…

January or Feb
≈dedua pun xder peristiwa yg menariks….

Abdullah Badawi or Anwar Ibrahim
AI coz zaman muda dia lg hensem dr pak lah… buleh gitew…sukati lah kan…

So next the tag goes out to this 5 lucky person..
( kalo korang dah buat abaikan eh...& dialu alukan kat sesapa yg lom buat w/pun tak kena tag)

Sue
Azie
Niza
Iza
iena

1 comment:

Zanna_MamaBatrice said...

gelak gelak gelak....
cam nak pecah perut bc kisah ko ngan pussy ko tu kak...alahai...ko pun rupanyer pencinta kucing yerk...
tp zana xde ler sampai nak tunggu dia berdating..alahai...bertuah ler jadi pussy tu kak...

byknyer pesanan penaja...yg tak tahan tu siap pesan jgn kawen guna duit epf and duit tabung pendidikan anak2....kelakar ler...tp betul gark....nak kawen to kawen jer...jgn sesekali nak guna duit isteri erk kak....he he he