Monday, November 10, 2008

xtvt aku lunch time harini

hehehehe....korang tau lah kan... sungguh pun rumah ku dekat ngan opis aku jarang sekali balik waktu lunch..kecuali ada tujuan tertentu...lunch harini aku balik sbb aku nak masak tuk makan malam..so balik ptg kang xderlah aku terkocoh² nak masak...leh aku melepak tgk tv hehehe...
sampai umah kul 1.10... tukar t-shirt..kang bau belacan lak baju kerja aku kan...ketung ketang ketung ketang..bermula ngan kupas bawang..menumbuk bagai ..... sampai lah siap...trus rasa lapor.. tp aku x sempat mkn pun.... xper a mkn mlm kang a ngan en.e1 sekali....

apa aku masak tadi..???taraaaaa... xder lah istimewa sgt..lauk biasa jerk...
Asam Pedas Ikan Parang



Ayam Kunyit

kang mlm tinggal nak goreng sayur & ikan...

11 comments:

Sue@MamaMaryam said...

wah2..bravo!! sedapnya.. tliur plak nak buat asam pedas... mlm ni mkn besh la akak eh...

wanie said...

best la rumah dekat ngan tempat keje..siap boleh balik time lunch masak lagi..sedap betul tgk lauk2 tu..asam pedam tu nampak yummy la...meriah la lauk dinner nanti ye

Cik Puan Mimi said...

jueeeeeee air liur aku dah menjejes ni.. tak tahan tengok asam pedas ikan parang tu.. feberet aku tuuuuuuuuuuuuu... nak tumpang semangkuk la... heheheh

wah meriah jugak lauk pauk kau ni ek.. ialah dah ada ikan parang, ayam lagi, pastu malam nak goreng ikan plak.. banyak nyer.. kalau aku ler dah ada asam pedas, compem goreng sayur jer.. hehehehe

ai malu la you nak tayang gelang baru. hehehehe

lieya_latif said...

sedapnye kak jue...wah hebat kak jue di dapur yeak...tung tang tung tang kat dapur haaaaa....cayalah .....

~~ciklinn~~ said...

sedapnyer lauk2 nie... sempat yerk..linn yg duk umah ni pon jarang masak2 camnie.. hheeeh

asam pedas tu mmg sungguh menyelerakan..mintak sikit...

Yatie said...

sedapnya ada masak asam pedas .. lamanya dah tak makan .. huhuhu ..

apa2 pun thanks ye sis sudi nak ke blog and jadi follow .. dah follow ur blog too .. and dah link gak dalam my blog .. jgn serik ye nak dtg lagi :)

Yatie said...

opsss.. jadi follow plak ... follower la baru betul .. pening memalam buta bukak blog ... hikss ...

eija28 said...

kak jue...tak tahan eija tgk akak punyer asam pedas ikan parang tu...lapor dah nie.....

Mimi~Najeeb said...

wow..cekapnyerrr..
Dulu-dulu saya balik waktu lunch cuma sempat b/feed anak & lunch or solat (either one)..mana yg x sempat, kt opis leh buat..

azie(mama auni& erin) said...

hohoho sedapnyer akak gulai tue....pekat mmm klu ada sambal belacan ngan ulam laju jer pinggan ku

Puan Iza said...

sedapnya asam pedas tu...ayam kunyit pun sodap...yumm..yum...