Tuesday, May 5, 2009

lala oh lala

di suatu ptg...sdg aku sibuk memasak di dapur ada insa yg sedang berseronok bermain bedak...di picitynya botol bedak itu sesedap rasa ke dalam mangkuk.....

lepas tu disuapnya kat teddy bear...
dgn muka seposen..sbb dah kena bebel ngan mak dia..tu nasib baik mak dia masih waras..kalo x mmg dah kena titik tgn tu... sbb apa mak dia x titik....
sbb mak dia mengambil langkah bijak... x yah nak serabut kepala otak..nak pukul anak...mak dia pukul pun ..bedak mmg dah memenuhi ruang udara..so tarak guna wooo.. lebih baik lapang kan hati..tunggu sampai bapak dia balik dr main badminton...bapak dia dah syok syok bersukaria kat luarkan.... mak dia dah penat masakkan... so bglah mak dia rileks...hehehehe
si bapak x leh kata apa ma...sbb dia tau anak dare dia mmg x bleh duk diam punya....

si bapak x leh kata apa maa...sbb dia tau anak dare dia mmg x bleh duk diam punya kalo xder pangawas di sisi....(sila abaikan yerk..kain baju segunung kat sofa tu hehehe & bilik yg berselerak tu..mak x larat nak kutip dah kertas2 tu)

11 comments:

mama iqa said...

hehe..apsal bdk2 suke dgn bedak ek? pantang jumpa bedak, abis nk buat main!

Umi Aida said...

hehehehe skrg ni baruu tau naper bear tu tegantungg kt ampai.. hehe cam kena gantung diri, guper2nyaa.. dalila nye keje akkekeke

☆ lieya latif ☆ said...

KEH KEH KEH abis bedak satu botol tu kak jue yeak.....hi hi hi budak2 mmg suke main bedak la kak, budak 2 org kat umah ni pun same laaaa...mmg kalo ade bedak nak kosong tu lieya tak buang, kasi dieorg main yg tu....tapi mia n mija main urut2....dalila lagi kelas...siap suap bear lagi hi hi hi......

seb baik cik abe yg kemas kan kak....

mrs khairul said...

akak! sama lah dalila ni dgn si kanda..kat umah tu dah berbotol bedak habis sbb dia kata nak MANDIkan cars..hangin betul aku kak..

tapi bagus jugak taktik akak tuh..soh papa bersihkan eh..pasni niza nak soh daddy dia plak lah..asik2 aku jek kena..hahaha

tapi kan tak sampai hati tgk muka dalila tuh..rs nak marah pun hilang kan..

re: u'r rite lah kak jue..mmg rs hidup dh complete!! dulu niza rs sedey & happy bercampur baur sbb dok pikirkan si kanda nih kecik2 lagi dh kena kongsi kasih..tp rupanya niza silap..dia lg happy ada kawan baru..balik tadika belum kuar gate dia dah tanya "adik mana mama?" heheheh...

Mimi said...

kids and powder...mmg ada 'daya penarik' kan bedak tu..mcm memanngil je suruh dorang tabur2kan..
Bagus idea ko Jue kasi bapaknya yg bersihkan..bole dijadikan contoh teladan olehku...hihi

eija28 said...

amboi dalila....main bedak x hengat punyer.....biasa lah tu kak jue...bdk2 mmg suke main bedak....x boleh dipisahkan dgn bedak!!!!siap suap kat bear lg...

liwaniel said...

habis bedak satu botol dikerjakan dalila ye....budak2 ni mmg suka main bedak ye..

As said...

saba kak... budak² kalo dpt botol bedak ader jer menda nak buat....
hmm hangin & geram mmg ader... tp sabo jer la...

Hirda Ibrahim said...

tu diaaaa....
hehehe aku br nk tanya, bila nk lipat kain bj tu? keh keh keh..
x best kan part nk lipat bj ni?
tu kami br 3 beranak. kalu anak dh bertambah laaagi la byk.

baik ko jue. kalu aku, tgn itu tetapppp kena babab. x pe la laki ko rajin. kalu aku, aku yg x leh idup dok tgk bedak byk2 camtu. last2 aku gak yg kemas.

camna pun bedak lagi ok fr main minyak nona roguy...LOL

~~ciklinn~~ said...

haiyakkkkkkkkkkkk kak jue..abisss ha satu rumahh bersalji.. huuhhuhuhuhuhuh

anak2 linn pun pernah wat camni.... tapi linn mama yg garang habishhh kudera budak 2 tu........ hahhahhahahhah

tapi tgoklah muka anak dara tu... wat muka comell jerk..nak marah pun tak jadikan... hahhahahaha

takpe sesekali kasi papanyer kemaskan itu semua2 salji.... hehehe

yong ibu chem said...

hahahahhahaha

zaman anak ku dulu..dah berlalu...ni turn dalilla lak..hehehehehe

diorang ni ingat mak mak diorang ni tokei bedak gaknya...hehehhee