Monday, May 25, 2009

hantu telor...?

Ada seoarng budak ni tersangat suka lah telur rebus...sbb tu mama dia dgn rasa x bersalah panggil dia 'hantu telor'

Ahad lepas kami p umah kenduri kawen kat umah Arwah Pak cik papa kat Klang.. kazen papa kawen.. mlm sebelum tu kami tdo umah Adik mama aka Paklang DnD kat SU Sungai Buloh.. so pepagi Ahad tu from SU trus ke Klang... masa b/fast pg kat umah Paklang dia duk tagih telur nasi lemak yg pak lang beli tu...pepaham jerlah telur dlm nasi lemak bungkus ceto'et jertu so mama rebus kan dia telur 2 biji.. sbb kesian ..so selamat la masuk perut dia2 biji telur rebus pg tu...

sampai jer kat umah kenduri tu kami trus mkn...kami ni mmg hampeh sket..umah mak sedara pun sampai cam jemputan..hahaha.. kol doblas lbh br sampai.. sampai tros mkn...so masa mkn keadaan terkawal sbb kami dpt coklat & bebudak dpt jajan dlm plastik tu...

siap mkn masuklah rumah.. masa tu pantin tgh mkn damai kat luar.. majlis ni simple jer pas nikah trus mkan damai..no sanding manding bagai tu...almaklulah arwah Pakcik tu dulu imam kat kg ni... pantin ni pun bekas pelajat U dr Mesir..so pepaham lah majlis nyer camna...

jadi kami ni sesenang hati lah melepak dlm rumah sbb x ramai org sgt... sungguh pun tiada pelamin.. ada jugaklah telur 2 pahar...bila nampak jer telur yg chanteq tersusun kat pahar nie.. 'hantu telor' tu dr duk atas riba mama dia trus bgn dengan selamber mara ke arah telur and trus landing sebelah pahar tu...

akupun trus kuar kamera...dia x pasan nie...

masa ni duduk cover² line lagiks tu...
kengkunun buat cam xder per per..memain ngan bunga manggar tu...
opssss dia pasan ada org ambik pic dia a...
lakonan tetap diteruskan...mcmlah mama dia tatau hajat dihati dia tu
dah x leh tahan dah tgk telur yg bergayutan tu..tgn dia dah pegang itu telur....

kami suh jer dia tarik.. sekali tu dia dah tersalah tarik ditariknya lidi coklat...mama ckplah salah...& at the same time ada plak sorang mak cik tu tegur dia.."ehhh budak nie dah ditariknya".. so si 'hantu telor' ni pun apa lagi.. dia p campak coklat tu & larikss kat mama dia sambil menangis...kesian... x berjaya usaha nak merembat itu telur...

akhirnya papa dia p cabutkan satu kat dia..so mak cik yg tegur dia x leh kata apalah... dpt jer telur tu dari papa dia terus keluarkan dari net, ketuk ke dinding, kupas & ngap..kesejapan dah hilang itu telur...
x lama pastu mak induk (mak sedara papa) mengagih² kan telur..so dptlah kami lg 3 biji... 'hantu telur' ni masih x cukup.. dia ambik lg sebiji & ngap ...mama pun trus ambik simpan dlm beg yg lelain tu... 4 biji maa dia mkn telur rebus dlm masa sehari...
pic kat atas ni xder kena mengena ngan entry 'hantu telur' nie.. sajer jer mama nak tayang si bam bam Aqil Khalish sepupu DnD ni.... sekojap jo dah 4 bulan berat 6.6kg okay... agaknya mcmnilah mama kalo ader anak tigokan...bestnya meriah & sarat...hahahaha..verangan

k a..cow cin cow...

14 comments:

mama iqa said...

uihs..dasat sungguh penangan telur rebus tu ye..hehe

Zanna_MamaBatrice said...

uishhh kak
ada dara ko mmg betul2 suka makan telur arr kak..
harus hari2 ko rebus telur utk anak dara tu..

kelakar aa anak dara ko kak...ada skill tu nak mencopet telur tu...makcik tu pun, apa ler salahnyer bg brg sebj ke dua biji kat anak dara ko tu kak...lokek betul....telur tu kan utk di buat makan......

ingat kak dedulu kami adik beradik
kalu balik kg...berebut telur jemputan yg nenek bwk balik...makan ngan kicap...sedapnyer lah hai..now...bergolek telur kat lantai pun buat x pandang kak...hik hik hk lupa daratan betul kan..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

gelihati aku dengo kisah hantu telur tu.. memang ketagih betul dia dengan telur kan.. tak pe la jue, telur tu berkhasiat apa.. sedap plak tu.. lagipun telur rebus lebih baik dari telur goreng.

anak2 aku semua tak suka makan telur, farhan esp. dari baby tak makan telur.. 1st time masa baby bagi dia makan telur pastu mulut dia merah mcm allergik.. sejak tu dia tak makan telur sampai la sekarang..

eija28 said...

hantu telur rupenya erk si dalila nie.....kak jue...dalila nie same kes mcm iman....hantu telur gak.....dia paling suke telur rebus....wah kak....verangan dulu kak nak ada ank 3 org....mudah-mudahan jadi kenyataan!!!

Puan Iza said...

ooo dalila suka mkn makan telur yea....sampai 4 biji tu dia sorang mkn telur...ni mmg hantu telur betul nie...hehehhe (bak kata mama dia kan :-)).

Tapikan, kalo mkn dgn kicap lagi sodapppppp....

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

mmg betoi la dalila ni hantu telo.. 4 biji tu... sy yg dah tua ni pun x larat nak mkn byk camtu.. hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

ooooohoooo dalila antu telor ke kak jue...hah mmg leh geng ngan antu telor lagi sorang....si damia...mmg suke telur, bekfes tu wajib ade telor tau....hehehehehe

comel jek tgk dalila usya2 bunge pahar tu kan hi hi hi....

apelak verangan kak, jom make it real he he he....dah boleh dah tu bagi dalila adik he he he

Mimi said...

telur rebus kawen mmg sedap la..aunty pun suka..

comey la gambo yg dia pegang telur tu..mata dok tgk tempat lain..ala2 cover line gitu...hihi

Sham Ummi Echa said...

hahahha... hantu telur?? pndai ko bg nama...klakar la.. mmg suka betul dalila mkn telur rebus ek.. echa plak suker telur dadar.. ari2 mkn nasik nk mkn ngan telur dadar

ILA said...

isk...isk...isk shiannya antu telor kene marah...eleh makcik tu, tu pon nak kedekut ke?? wkakakaka

oli said...

mak oii...4 biji anak dara u makan...memang tepat dengan gelaran hantu telur...

~~ciklinn~~ said...

hahhahhaha kelakar lah anak dara ni...tpai rasa sedih lak bila di kena tegur tu... ciannyerrr.......

budak2 mmg suka telor rebus kot kak.. takpe bagus utk kesihatan...

linn pun suka kak telor kenduri..ntahlah rasa mcm lain jerk kalu mkn... bak kata zana letak kicap..perghhh sedappp nyerr....

liwaniel said...

suka betul si dalila ni makan telur rebus ye..

irfan pulak tak berapa suka telur rebus..dia makan telur dadar je

Jess said...

Amboi... susah nya belakon, akhirnya cuma dapat teluh satu biji..