Thursday, May 21, 2009

Berjema'ah itu adalah lebih afdal

hahaha...maka dgn itu aku akan menjemaahkan tag² ni dlm satu entry... so kepada cikgu cikgi yg bg home work ni jgn marah & harap berpuashati yerk...

1st Tag
aku kena tagged ngan Hirda mama Hardy..thanks Hirda… sorry lama dah peram..hehehe..tp daku x lupo…

1. If you can be an animal, what will u be? Why?
aku amat bersyukur jd manusia… tp andai kata tuk jd haiwan aku nak jd lebah…lebah tu binatang ker…??? Hahaha… gasak a… sbb aku leh terbang kesana kemari..hinggap di bunga² yg cantik….paling penting aku leh hasilkan madu & semua manusia leh dpt manfaat darinya… jd haiwan pun biarlah yg berjasa…hahaha poyos jer bunyinyer…

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?
mmg a dgn duit bleh buat apa sahaja…kerana duit juga manusia sanggup buat apa sahaja.........
tp duit rompakan ni x berkat a… kaya sbb merompak pun hidup x aman…hehehe.. x molah… x kaya pun x per… asal cukup mkn… hehehe

3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?
Mekah. Sbb sana kota suci… senanglah aku nak berdoa cepat termakbul..

5. If you can only kill one person in this world, who is the person? why?
w/pun muluts ku laser hatiku baiks tau…hahaha… x der a sampai nak membunuh..

6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?
pastilah 100 tahun.. agar aku bleh bertaubat & beribadat lbh lama…

7. If you can date celebrities, who is that person? why?
aku x pernah terpikir , tp aku pernah bermimpi dating ngan salah seorang ahli kumpulan westlife…hahaha nama dia pun aku x tau….

8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?
Anak yg Solleh/sollehah… sbb ibu bapa yg memeiliki anak yg solleh lah hidupnya paling aman didunia & akhirat…Amin…

9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why?

see till last this entry....

2nd Tag
Tag from K.Aida aka jiran rumah ku ini dah agak lam aku peram.. sajer jer suka² nak simpan…hahaha metacih umi sudi tag mama jue...

List 10 things/people that you love the most
1. Muhd. Danish Harith & Nur Dalila Tasneem… cahaya mato den..
2. Mohd. Shahirwan..laki den yg terchenta
3. Mohd. Cidaret ..ayah den

4. Kamariah Hussien..omak den
5. Hj. Abd Latiff … pak mertuo den
6. Hjh. Jalilah …mak mertuo den (den mmg lobeh syg pak metuo den..ampun mak)

7. Ahmad Sazali, Mohd. Shahril, Junaidah & Ahmad Shahzlan.. adik badek den.. x lupa arwah abg ngah den…saying sgt kat dia tp Allah lbh menyayangi dia…
8. Julena, Juleda, Julia, kakak² ipar ku..nama kami hampr sama...shuke...
9. kengkawan opis/blog/jiran tetangga
10. kengkawan school


List 10 things/people that you hate the most
1. anak yg x mengenang jasa org tua..especially anak lelaki yg lbhkan bini…aku mmg hangin… sungguh pun aku agak ‘qc’ tp aku x pernah control laki ku bab2 yg der kaitan ngan parents dia..lg lg pasal RM..malah aku yg slalu jd reminder kat laki aku...aku yg slalu ajak lakiku blk umah mak dia..(huhu aku dah emo ni)
2. sales girl yg sombong kedaung…x reti nak senyum…baik x yah jd sales girlkan…aku mmg meluat…

3. si poyo aka org yg perasan bagus
4. Org yg suka menyusahkan hidup org lain
5. meraka yg suka menyusahkan hati ayah & mak aku
6. si tuan punya kain yg koyak ditepi x nampak tp leh nampak kain org lain yg koyak…ada paham ka….

7.Tikam belakang….hipokrit
8. 5 penjenayah besar…pembunuh, perompak, peragut, pencuri, perogol
9. Org yg suka tinggi sore ngan aku..sdgkan aku ckp ngan dia punyalah wanita melayu terakhir
10. Org yg mengunyah seolah-olah nak tayang benda yg dia tgh kunyah… mkn x tutup mulut a tu…


List 10 thing that you like to do
1. Membebel….sunyi umah aku kalo aku x membebel… hidup ku x sempurna rasanya...hehehe
2. golek² atas katil…sambil borak kosong ngan anak² & paknya

3. window shopping…
4. masak…kalo tgh lapor lg rajin & cepat & byk idea..semua benda nak mkn..leh 0 peti es…hahaha
5. searching internet
6. bercoti…tp jrg dpt p…hahah byk factor…tp harap laki ku igt janjinya nak bw aku pusing satu Malaya…
7. borak2 kat ym..sapa der ym id tu bglah kat aku...

8. Balik kg… w/pun xder per yg best..tp syoknyer balik kg... x kira kg ku or kg laki ku
9. berblogging
10. tido siang…nikmat

List 5 things that you hate about your life
1. gagal mengamalkan kehidupan sihat…hahaha… mkn memacam…yg tinggi kolestrol lg aku suka..pastu malas nak exercise.. …laki nak bw p gym pun xmo… mcm² alasan gue
2. marah yg x leh control..aku kalo mengamuk..anak org...anak sendiri aku x kira..
3. kepala otak terbeban dgn masalah yg org lain created..fade-up huhu
4. size kasut ku yg makin bertambah…lom kawen size 6-7, anak sorang naik pd 7-8..skang anak dua 8-9…kalo aku banak 4…????? tu pasai aku hya plan banak max 3 jer….hahaha
5. xleh nak pikio a… so maknaya nyer byk yg indah² sajer…


What would you do if you mad at someone?
wat buduh jer…hahaha..tp kalo sampai aku dah x leh nak pandang muka org tu..kire kritikallah tu…

List 5 people that you would like to tag

tgu hingga habis entry ni yerk....


3rd Tag
Aku sgt suka tag dari SUE ni hehehe…cam best² jer soklan dia…santai & rutin gitu…


1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?
Aku x hengat…2 minggu lepas rasanya…hahaha..aku ni ikut mud..kalo mata tu rasa cam pedih jer tgk bilik ayor tu aku sentallah…

2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?
Harpic botol hitam tu… slalupun tukar²..ikut suka...

3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
tgk pd keadaan, kalo rasa kulit tapak kaki tu cam reject jer...sbb melekit² kerap lah mop.. kalo rasa kulit kaki kebal jerk...sebulan sekali pun penah..hahaha.. tp slalunya laki den yg buat...

4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
Masak & jemur baju

5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?
Nasi goreng telur

6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI
Milo for Danish

7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?
-Tukar baju dalila, pakai dypers semua, buat susu DnD, lipat kain...
-cek pintu & tingkap
-tutup lampu, kipas ruang tamu
-borak² dlm gelap seisi keluarga...sehingga sorang sorang senyap.. selalunya plg last senyap Danish lah…


8) HARUS JAWAB TAG....
Iza -mama haikal
eija-mama iman
Yus-1001
kak Aida-1007

uolls pilih lah tag mana yg uollss nak buat...kalo dah buat nak buat lagiks pun bleh jugaks...
lagi sapa ek...aku x leh pikir dah.....sesiapa yg nak buat i alu2kan....

7 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

byknya tag yg akak buat... huhu ok lah tu kak jd lebah pun ...hahahaha...

Mimi said...

haha..tajuknyer bukan main lagi...maklumla hari ni jumaat..kepala aku ni dok tune ingatkan solat berjemaah...ropanya jawab tag berjemaah...haha

alamak..aku pun ada hutang tag x jawab lagi..aiseh

juhasni said...

ingatkan pasal solat berjemaah tadi...rupa2nya sessi menjawab tah secara berjemaah...hehehee
sekali sekala best jugak jawab tag ni...

mrs khairul said...

aduh byknya taq yg akak hutang..semput niza baca kak..hahahah..tp bagus tau akak buat sume niza rs ada yg niza x buat..ngelat kan..

akak niza setuju psl suami ikut ckp bini tuh...betul2..tapi kan ada gak kes yg suami asik ikut ckp mak dia...mcm mana tu kak..heheheh

Hirda Ibrahim said...

hahahha aku ingat bagus je entry ko semayang jemaah satu family...
tipah tertipuuuuu...

ye la ko, aku pun sungguh mengamalkan gaya idup x sihat.
akux ingat bila last aku kuar peluh...punya lama x berexercise.
pastu bising suar bj semua ketat..cheh!!

** yUs** said...

kak..yang dah buat sy tak buat kk...hihihi..wahhh..nak kena pk lagi ni...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

alamak, tajuk tak ingat.. aku mati2 ingat danish ker dalila ikut semayang berjemaah, rupanya2 tag pun ada berjemaah.. heheheh

aku pun tak terpikir nak jadi lebah.. tapi bagus jugak kan jadi lebah, bagi madu kat manusia.. madu kan berkhasiat.. dapat jugak pahala bagi manusia minum madu.. boleh sembuhkan penyakit. heheh