Friday, February 27, 2009

bakal....????

tgklah dnd nie...
sorang nak jd chef kot.... dr aku ambik besen kupas pisang sibuk dia tya aku nak masak aper..? bila aku dah masukkan semua bahan nak buat cuk pisang ...dialah yg jd tukang bancuh adunan tu... sib baik jadik...hehehe ala cuk pisang jer..buat malu company lah kalo x jadik..ekekeke..

sementara yg sorang lagiks aku tatau a nak jd aper..games programmer kot??? dr balik school sampai kul 8.00 duk mengadap note book nie.... apa lagi main game a... tp yg bagus tu kalo dia ada homework cecepat dia siapkan..balik school trus buat homework... siap jer homework ... men game a...

11 comments:

Hirda Ibrahim said...

ok aa tu jue,
sorang jd chef (bestnya...) and sorang jd programmer..

ko tau hardy pun aku selalu blackmail now, kalu dia nk apa2, aku soh dia kemas toys dia dulu br dia dpt... legaaaa....

lieya_latif said...

hi hihi...cute tgk dalila dok uli cok pisang tu....rajin tul...sok besar rajin2 tolong mama kat dapur tau he he he he

danish pulak dah jadi antu game yeak kak....ok ar tu kak, yg bagusnye die bersungguh2 siapkan homework die semate2 nak main game....bagus gak tu....

kak, dah lame tak makan cok pisang...bak meh sepiring kak...he he h ehe

~~ciklinn~~ said...

amboi rajinnyer anak dara tu.... leh wat mennatu nie.......pasni sennaglah mama nak masak...ada cheff tulun dah...

haiyooo samalah mcm aliff itu abang.... aliff pun sama asal balik skul kol 11.30..dia leh ngadap game sampaki kol 6 ptg....

Cik Puan Mimi said...

teringin nak rasa cokodok pisang anak dara tu.. mesti sedap sebab dia tukang lenyek pisang kan.. hehehehe

Mimi said...

nak sket bole?

bagus la anak terunamu Jue..kalo nk main game habihkan homework dulu..

liwaniel said...

rajin nye dalila tolong mama masak...nak jadi chef ye bila besar nanti...sedap tak cok pisang dalila buat tu?

[[ yong ibu chem ]] said...

ewah..sorang chef..sorang engineer IT.. hebat nanti tu kak..amin...

Mrs. Hasanif said...

akak dah ada pembantu..hehehe

Zanna_MamaBatrice said...

amboi
awal2 dah tunjuk bakat anak2 ko kak
sorang jadi chef sorang jadi programmer....cerah masa depan

tp bagus anak bujang ko kak
dlm semangat nak main game
dia buat dulu homework dia
at least kerja umah siap
bagus2...ada disiplin ler anak ko kak....

Puan Iza said...

Wah! anak dara jue masak cuk pisang...mesti sedap nie....

yg abgnya dok main game ek...tapi ok la sbb dia dh siapkan keje sekolah dulu...

MaMa 3H said...

anak pompuan mmg gitu kan...rajin nak menolong kita kat dapur....