Monday, February 16, 2009

lappy baru azam baru semangat baru...

Pertamanya mama nak ucapkan berjuta lemon terima kasih kat papa yg begitu prihatin ngan permintaan mama...mama pernah mintak papa belikan mama notebook or atleast sebuah desktop... sbb kat opis mama mmg x sempat nak melayari internet... ym pun sekejap2 jer.. g pun meja mama kat opis tu bebetul kat laluan org...so x syiok a... baru nak jengah blog sendiri or kengkawan lecturer lalu lalangkat blakang..kang silap hr bulan mamanyer director lalu kantoi...hehehe..

Sabtu lepas survey dell XPS kat MV, stok tarak.... yg ada pun inspiron...pastu sale representator dia poyos a...meluat a..lg plak rasa xder ahti nak beli kat situ ... so Ahad ptg sekitar jam 5pm dgn gigihnya kami ke Sunway Pyramid plak. Plan mmg nak ambik dell XPS...tp budak cina tu kata kena tgu lagi 2 minggu..pusing2 kat situ tetiba jatuh cinta ngan yg ni plak... harga pun ok masih under budget papa... papa kata not more than 3k ...mama ok jer... org nak belikan pun dah cukup baikkan...hehehe..

lastnyer.. setelah ditimbang kira segalanya..dr segi spec & features mama sambarlah Toshiba Satellite L310 ni.. siap masukkan microsoft office & kapersky (betul ke aku eja ni) anti virus cost us 3020. 00. papa stuju & mama suka....

so aku berazam tuk tidak lagi menyawangkan (bahasa rosak) blog aku ni...hehehe

so lappy ni bleh lah kire cam hadiah valentine & beday mama..... thank again to my lovelly hubby.

12 comments:

Hirda Ibrahim said...

mana pic lappy nya??
bestnyaaaa....

jue, aku pun suka toshiba. aku punya 1st nb yg company kasi toshiba la. serius tahan. campak le camna pun..hehhe..

pastu derang dh guna compaq & HP. aku rasa sejak guna hp ni, dh 3 kali aku tukar nb. asyik rosak je keyboard dia....
pas ni leh la berupdate blog ko ek? ")

[[ yong ibu chem ]] said...

ewahhhh ada baby baru!

konpom pasni blog akak akan lebih ceria gitu... caiyok kak..caiyok...!

Umi Aida said...

wahh beshnyeee... biler laa nk dpt adiah cam mama jue ni..

eija28 said...

wah kak jue...mana gambar lappy baru tu??tayang ler...nak gak tgk nie.....lps nie rajin2 ler hapdet blog....

Zanna_MamaBatrice said...

amboi lappy baru ler...
tepek arr gambar buah hati pengarang jantung yg baru tu...
baik tul hati hubby akak belikan lappy utk akak erk...

pas nie....boleh ler jadi blogger tegar balik erk...

lieya_latif said...

wah....lappy tu yg password tuk onn die akan scan muke kite kan kak jue....sebab hubby lieya berangan2 nak sambar lappy tu.....he he he he...

wah adiah yg paling bermakne tuu...seronoknyer.....pasni leh le selalu akak update blog...tak syok le kak jue jarang2 update....rindu nak tgk dalila n danish....

~~ciklinn~~ said...

wah best best... pasni mestibersih jer rumah ni yerk... hehehheehh

rajin2 hapdet yerk...

*Azie* said...

amboi syoknya akak dapat hadiah velentine.....laptop tue..

rep: akak nonie xdapatla casting tue...xde rezeki

liwaniel said...

wah best nye...dapat lappy baru dari hubby....lepas ni leh la selalu update blog

Mimi said...

bestnyer dpt lappy baru..pasni bole la update blog selalu k..

mrs khairul said...

akak bila beday? aniway moga pnjg umo murah rezki ek..happy selalu di samping anak2 n suami tercinta..

best tuh dpt laptop..pasni sure rajin update blog kan..niza pun laptop nih hasben yg belikan..siap demand nak yg kecik jek..alasannya...nnt xkuat bwk beg p class..sguh mengada2 kan..

Puan Iza said...

Wah dah ada lappy baru? mana pic lappy nya? nak tgk gak :-)

Lps nie blog jue tak bersawang lagi la.....yahoooooo