Monday, December 22, 2008

Cuti² mesia PD 13-14 dec 08

jeng jeng... selaku tuan rumah sorry lah yerk..lama tul peram citer pasai p pd nie...dah x hot pung ekekeke...

2 minggu sebelum 13 dec tu.. seangakatan family en.e1 dtg bertandang umah aku.... masa tu aku hidang nie ha...
luncheon lah katakan... terkangkang² jugak lah aku nak siapkan juadah² nie...(poyos jer bunyinya kan...) ekekeke...
ni main dishes on that day
ni plak penyejuk tekak setelah membaham semua yg pedas di atas itew
dah kenyang lepas mentedarah tu..memasing bukak lak citer pasai vacation/outing/family day/family trip... aku diam sajork malas nak ambik pot.. sbb slalu sgt perbincangan dibuat tp x menjadi pun eventnya.... ada tu aku dah siap survey aptment depa xmo mahallah.. leh cr ada yg lbh murah a... tp last nya.."sepi".. .mcm lagu citer sepi tu...
so this time aku lak buat sepi sajork.. tup tup.. ada sore "xper penginapan org sponsor" sponsor..? tau sore sapa tu..sore laki akulah... dlm hati aku..aikk byk duit org tue ni nak sponsor seantero family dia sumer... tp aku apa ada pasai duit diakan...gasak... suara yg sama keluar semula..berbunyi.." yang.. nanti awak cari eh apt"... depan adik badik, mil & pil.. xkan nak ckp MALAS kan.. so aku pun menurut lah perintah....xmo ajd isteri durhaka kan kan....
keesokannya... 2 hr aku x buat kerja kat opis..mencari aptnya pasai.... yolah semua pun last minute notiskan.. dah lah time coti sekolah nie... kang aku main taram jer kang takut ada yg berbunyikan.. x syiokkan... nak yg der swimming pool..dkat ngan pantai.. der tpmt bbq... selepas berhempas pulas mkn gaji buto kat opis akhirnya aku dgn jayanya dpt a 2 bijik apt 2 bilik kat Seri Bulan.. sibbaik tmpt dia ok... rege leh tahan a.. so kak ya kak ipar aku tu setujulah tuk sponsor separuh...

Danish seminggu sebelum pergi tu..hari² tya kat aku.."harini hr per mama?.. hari senin.. pastu dia kire lah smapai sabtu.. ye ye.. lg 5 hari nak p pd... semangat sungguh...

13hb tu ..mcm dirancang..kami sampai sana ngam² kul 2... senang trus cek in.... lepak sat.. mkn sat.. pastu tgk matahari dah x terik sgt barulah aku & dalila turun p pool & beach.. danish dah selamat berbasahan kat pool. Bawa dalila p pantai dia takut ombak & geli ya amat ngan pasir tu...menjerit²...ekekeke

ptg tu ada lah sket² game keluarga... tuk menambah meriahkan suasana...

mlm tu ada bbq... org bbq kul 8.00 kami start bbq kul 11.00 ekekeke.. sbb sebelum tu ada acara penganugerahan hadiah/ lucky draw....

keesokannaya sebelum cekout... bg chance kat bebudakni mandi kolam sepuas puasnya....tgk lah dalila tu mandi laut takmo..madi kolam x hengat....siap dia celup smeua kepala dia dlm air...kami gigih nak bg dalila jlnkat pantai tu..tp dia tetap xmo jejak kaki kat pasir tu... dia kata "akut..tu.. dush..dush.." ooo takut ombak...ekekeke

kami cekout kul 12.30..patutnya kul 12.00 tapi..tahap terhegeh² x leh dibendung... sib baik x kena halau ekekeke...lepas cekout tak terus balik.. p plak umah mak induk akak mak sedara bongsu en.e1 aka adik bongsu mil aku.... luncheon kat umah dia... before that aku & en.e1..dediam p SR beli cake tuk seantero family en.e1 yg sambut beday bulan dec... so 1 cake share reramai.. oklah kan atleast kami igt gak beday depa... dr xdok per per kan...dlm kul 3.30 aku gerak balik cyberjaya...p selayang dulu hantar anak sedara aku..si nabilah & izzat.
so alhamdulillah semuanya berjalan lancar tanpa sebarang insiden yg x di ingini.. yg paling penting kami semua enjoy & dpt mengeratkan lg silaturahim.

11 comments:

Mimi~Najeeb said...

sodap nyer lauk pauk Jue masak...yummm...sungguh terliuq okeh..
bagus la pergi ramai2 dengan family camni..meriah..tambah rapat silaturrahim..

azie(mama auni& erin) said...

akak byk nyer aiskrim...

bestnyer tgk akak anak beranak.

wanie said...

best nye buat family day ngan semua family...boleh mengeratkan silaturrahim...meriah la bila bercuti ramai2 ni...macam2 aktiviti boleh buat

Puan Iza said...

banyaknya eskrem tu...nak skit.....hehehe. iza pun kalo kat umah mesti ada stok eskrem...

banyaknya lauk pauk tu....

lieya_latif said...

seronoknye kak jue.....bab2 main air ni mmg best...budak2 lee paling hepi.....so kite pun tumpang hepi he hehehehehe

wah kak sedap2nye menu2.....lapo lieya...tak tahan tgk udang masak lemak tu.....lagi satu...aiskrim tu...wah byk giler....sedap!!! sedap!!!!

mrs khairul said...

akak niza terliuq tgk ulam tuh..dh la semua paberet niza..niza ni HANTU ulam tau..hehehehe..tp udang tuh lagi sodap...rajin akak masak..mesti msk skali byk kan..

hehheh..coti2 mesia ngan in laws ek..niza lom pnh g..rs xmolah..mcm xbest jek.. ske p ngan anak2 n hubby jek..privasy sket..TAPI kalo p ngan family niza nak lah..ble gituuuuuu??/keh..keh..

eija28 said...

bestnyer g PD....eija pun abru blk dr PD....nanti eija hapdet citer kat PD erk....

Cik Puan Mimi said...

jue, dalila tak suka main pasir ker?? kalau emily tu berantu tengok pasir.. suka abis!!

tu la kalau gi holiday time cuti2 sekolah, memang hotel selalu penuh dan mahal kan..

best pergi bercuti ramai2. kan siap ada bbq dan lucky draw lagi.. cayalah

~~ciklinn~~ said...

bila mau hapdet.. sudah tahun baru lorr

yong said...

kak...di manakah dikau kak....

Umi Aida said...

jue.. amek award! diri anda kena tag!