Sunday, December 21, 2008

AidilAdha 2008

wakakakaka....... (gelak kat diri sendiri) org dah nak citer pasai xmas aku baru nak citer pasai raya haji.... ampon ya.. ampon kat diri sendiri jugaks...

Aku & family sambut apa pun semuanya dlm sederhana... kalo raya poser pun ala kadar.... raya haji lagi lahkan.. no baju raya..no kuih raya & no duit raya....

wajah² xcited nak balik kg...ni masa tgu papa kat opis dia sekejap...
en.e1 aka drebar kami lah...tgklah tu...siap jelir lidah gik...

tp yg syioknya coti raya kali ni panjang sket.... yelah pd yg kojer kat area sel.. merasalahkan menyambung coti mcm daku.... so pat blk kg lama sket.... ahad pg...dlm kul 11.00 kami gerak balik mlaka.... aku mmg suka buat kerja mcm nie.. setting ngam² sampai trus leh mkn lunch... hawaukan... sekali tu sampei² jer kak ipar aku ckp mlm nanti ada kenduri arwah... so maknanya x leh lah aku nak berpoyer² kat bandar mlaka....aku muncung dah kat en.e1 time ni... sbb masa on e way tu..syok² jer kami berplan.. sampai mkn lunch..pastu tdo anak.. ptg sket lepas asar kita kluar p... rayap²... sekali tu semuanya punah....

sok pgnya lepas sembahyang raya en.e1 tlg lapahdagingkat mesjid.. xkan x pergikan...xkan aku x bg pergikan dah tentu a mesejid depan umah...

aku kat umah dah sesiap dah mengemas brg nak balik segamat...semagat nak balik umah mak sendiri...yolah sejak raya aku x balik lg tau...... balik jer en.ei dr mesejid... dia pun trus suh kami sesiap.. dlm kul 2.30pm geraklah balik sgmt...

aku duk sgmt 2 hr jer..ikutkan aku cuti sampai khamis...tp gediks nak balik cyber rabu tu sbb khamis ada agenda nak p menyopping brg² tuk p pd...kan wekend tu nak p pd...

tu jerlah citer hr raya haji kami... gambar raya..?????

eh musti a ada... tp cam x berapa nak sheshuai lah....

pg ni kirenya kami pakai sedondon... tp x sempat nak snap pic...balik dr smbhyg raya papa trus tukar baju nak p lapah dgg... danish pun dah tukar baju... baju melayu dah basah kena hujan..sibuk gak nak p mesejid tgk org sembelih lembu... so hya aku & dalila sajork yg masih jelita's ber baju kurung....
silalah buat perbandingan siapa lg besar..en.somi ker cik.isteri...ekekeke..ya betul....

nak dare ku..

Nursyamimi... cucu yg ke 14... dalial cucu yg ker 16......


Inilah sebahagian dr 17 cucu Hj. Latiff & Hjh Jalilah....


dr kiri: Mimi, Danish, Syeera, Fakhrul, Aizan & Zana (depan)

3 comments:

Puan Iza said...

Tak per lambat pun wat entry...janji ada citer kan :-)

azie(mama auni& erin) said...

akak comelnyer si lala pki baju kurung.

Hirda Ibrahim said...

aku cukup berkenan ngan pesen rambut dalila tau..

LOL..aku pun tumpang gelak kat ko. weihh org dh start berjingle bell-jingle bell dah pun, ko baru nk buat entry raya aji...hehhe..
takpe, takpe..janji ada entry kan?? ;)

oh lupa nk ckp, tu aa niat x baik, balik nk makan je... hahaha.. (aku pun selalu buat camtu gak.. ;) jahat + pemalas kan??)