Wednesday, February 24, 2010

cerita 2 -3 hr ni

salam..
kisah kami 2-3 hr nie

senin ptg cam bisa balik kerja tgu anak² balik kat bwh apartment....5.50 camtu dalila sampai... 5 minit pastu danish plak sampai dengan muka kemerah merahan...

"ma..abg demam lah ma.. dlm kelas td abg mcm nak tdo jer.. tp kawan abg suh bangun"
rasa badan dia... 'yelah nak..badan awak panas'
so mlm tu pas maghrib p lah kami ke klinik dr cun.. klinik marisa.. dr marisa ni bukan sahaja baik, lemah lembut tetapi sgt cun jelita walopun udah beranak 4...melalut citer pasai doktor plak yer... sambung citer.. dr marisa cek a suhu danish mmg dah demam pun 37.5... dpt ubat kami pun pulang...
lepas mkn..bg mkn ubat.. danish ckp h/work byk x buat lagik.. so teman lah dia buat h/work...
di sinilah untung ada adik yg sgt rajin hehehe... ada satu h/work sekolah agama dia tu kena color perkataan yg sama...dah kebetulan adik dia mmg sibuk nak megaler buku abg dia..mama pun suh a dia tolong buat h/work abg dia tu.. sementara tu abg dia leh buat h/work lain...


org demam tgh buat h/work

dah pkl 11.00 masih der lg h/work x siap... mama suh diap tdo...nanti esok ckp kat ustazah..awak demam mlm tadi..
sekali bgn tdo pg selasa tu rasa badan dia ber+ panas... so jawapan nyer x leh a p skul... mama pun kena lah el jaga dia... bil ademam dah kebah sket suh a siap kan semua h/work... adik p skul cam biasa...

balik jer dr skul anak dara i tu ntah apa mimpi suh mama dia ikat rambut... n mama pun tgh rajin..i pun ikat a bebanyak camni...

dia sgt suka.. siap suh ambik gambar.. siap ajak p kat luar nakambik gambar kat luar...
cepender adik tercelit a mama.. x senunuh betoi...
ayunya dia....
abang yg demam pun nak ambik gambar jugak...

sampai tdo pun x mo bukak..pg ni p skul ngan pesen rambut yg sama...hehehe... balik pun masih bertahan....dlm keter td mam bukak...sbb balik nak shampoo rambut dia..dau acem dah...
perkembangan danish, pg tadi masa mama nak p work badan masih panas... balik lunch..tgk dia dah ok sket dah sejuk dah badan dia... Alhamdulillah...

3 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

lawa2 rambut dalila..tp x thn tu spender tselit plak..hahahahaha

aduh mmg risau anak demam, harap abg dah makin sihat :) best la abg ada adik yg rajin tlg...

♥Azie♥ said...

dah pandai nak melawa la anak dara akak nie..pandai posing..akak mak azie suka ikat rambut nonie macam tue cantik nampak kemas..

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...comel rambut dalila...dah bertambah gegirl dah ni kak jue..siap request ikat kan rambut hah...ni kalo ade sepit2 pun mau die nak pakai nie heheheeheh

danish demam yeak....musim panas nie...minum air byk2 ye sayang...

akak...jeles lieya.....cantik2 sume
lieya suke gi pulau2 nie

salam maulud nabi tuk akak sekeluarga