Tuesday, March 9, 2010

kami...

skang ni jarang betul ada kesempatan nak update blog kesayangan ku ini...kdg tu ada masa tp masallah plak.... tp kena jugak kan.. kalo x langsung bertapa....

mama
7 march lalu genaplah usia tuan punya blog ni 34 thn.. ushhhh usia sajor menginjak naik.. tp maintan jiwa muda...hehe dlm usia 34 thn ni antara harapan ku agar dpt menambah ahli keluarga...benda lain boleh delay.. + anak x leh delay sbb nanti makin kertu.. lg byk risiko... g pun mak kalo boleh biarlah bila sampai masa mak pencen anak² mak dah besar panjang...amin...

harapan lain agar aku diberi kesihatan yg baik & dpt melakukan yg terbaeeekkkk dlm hidup ku ini untuk dunia & akhirat...

no celebration.. kek pun tarak...papa nak beli kek mama ckp x yah lah... bukan mkn sgt pun..tu semua x penting.. yg penting ingatan...mama sgt terharu & gembira bilamana papa, abang & adik pakat nyayi lagu birthday kat mama masa kami semua otw balik melaka hrtu.... itu sudah memadai

hadiah? no present... tp insyaAllah wekend ni kami nak p cuti² mesia...bersempena jugak beday danish...itu pun mam sgt mensyukurinya...

yg plg penting mama sgt bahagia di samping suami tercinta yg sgt memahami mama..susah senang bersama & dikurniakan sepasang cahaya mata (buat masa ni lah) yg melengkapi kehidupan kami...semoga kebahagian ini milik kami selamanya...

danish
si hencem mama ni minggu ni start exam awal tahun... sekolah kebangsaan & agama sekali... so 3 hr ni perintah berkrung di kuat kuasa... x leh mainkat luar lepas blk sekolah... sbb xmo dia letih sgt nanti mlm x leh nak study... no psp ..no game boy.. tv sket² bleh..kang semer x leh kang ... kejam sgt lah plakkan mama dia nih...

smalam 1st day exam -sek keb. exam pendidikan islam & bm (penulisan & pemahaman), - sek agama exam fekah & tauhid... blk dr exam sek agama dia bw blk kertas ujian yg tlah siap ditanda oleh usatazah... mama dia nak hangin sekejap... mana taknya soklan yg x patut salah pun leh salah... soklan simple jer...semua tu adalah kesalahan kelalaian... x pasan soklan lah.. x dgr ustazah ckp lah... atas kesilapan tu dia cuam dpt 75% (B)..kalo x kanleh dpt A...

hrni 2nd day exam - sek keb exam BI & Science..ptg kang sek agama exam Bahasa Arab & Jawi... mlm td sampai ke pg td berhempas pulas menghafal dlm bahasa Arab... sampai dalila pun menghafal sekali.. raksun=kepala, uzunun=telinga, ainun=mata, bhatnun=perut, yadun=tangan, rijlun=kaki, lisanun=lidah, sinun=mulut, wajhun=muka byklagilah... buku, pensil, kerusi, papan hitam...

esok plak hr last exam- sek keb Maths & B.Arab--sek agama Akhlak...

risau jugak ni.. harap dia buleh lah menjawab exam dgn baik & x lalai lagi... mama dia x kisah kalo kesalahan tu sbb dia x tahu..ini dia tahu tp silap sbb cuai...

dalila
anak dara comel kiut miut mama ni cam biasa lah.. pg - ptg kat school dia.. sgt kepochi & bz body.. apa yg abg dia blajar dia pun sibuk nak blajar.. mama tya abg tuk test kefahaman & ingatan abg dia.. dia pun sibuk suh tya dia... maka jd lah mcm ni... yadun = telinga !, ainun = mulut ! hehehe... dia jwb dgn penuh semangat & konpidem betul.. bila ckp salah dia nanges... kami guling² gelakkan dia...

papa
hehehe papa last yerk...bukan makna papa x penting.. tp rutin papa mcm biasa... pg kerja ptg/mlm sport... mama x kisah papa nak bersport camna pung..yg penting tugas² khas, papa tetap lakukan... iaitu lipat baju & jemur baju... jd tugas mama dah ringan sket....mama plak mmg xleh tgk baju berlonggok, so setiap hr kena lipat & basuh bj...

itulah serba sedikit tentang kami lately ni....wow panjangnyer mama membebel....sesekali membebelkan....

3 comments:

♥Azie♥ said...

happy birthday akak..moga Allah sentiasa murahkan rezeki kepada akak amin

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

hepi besday k.jue :) amin utk segala doa akak ...

eeeeeeee camne plak bila maryam p sekolah..hehehe skrg pun sy dah risau ..muahahaha

Umi Aida said...

appy besday mama jue.. semoga pjg umur n murah rezki..
semoga cepat2 DnD dpt bby.. amen..