Thursday, February 18, 2010

citer blk kg cny bebaru nih...

sila percaya yer..kali ni mama agak cepat skett lah menghupdate story balik kg... ni pun sbb hrni mama x uruskan danish ke sekolah agama...sekolah pg masih cuti...(ku serahkan 100% pd mak angkat aka mak mertua dia...hahaha...kalo danish baca ni habis mama kena marah... dia x shuke tau..).. so mama gunakanlah lunch time ni tuk update blog ku inih...

berbalik pd tajuk...

kami blk kg hr sabtu t/hari ... tgu danish balik tuisyen dulu...bergerak dr bumi cbj dlm kul 12.00.. mellaui nilai jln sgt tenang... mausk jer h/way dr nilai.. fulamak.. byk nyer keter... redah saja lah...malas nak ikut lalu alternatif... jam a syiok..baru lah der rasa semangat sket nak balik kg kan....bueeekkkkk
ni muka excited nak blkg kg.. hari² sebut nak balik kg Bak..lila rimdu Bak...

ni plak..muka tension sbb jln jam... sekejap jer buhsan dia tu pastu dia duk layan psp sampai ke kg..menempuh jam sehingga pedas/linggi..menurut papalah.. mama n dalila masa ni syiok zzzzzz...sedar² jer dah sampai kat area jasin... kami keluar h/way tangkak... singgah kfc tangkak sat sbb perut driver sudah berirama senandung lapar...


keluar jer dr kfc.. cik adikninampak plak bendalah ni..so per lg kena pau a...muka monyok sbb x masukkan syiling..dah masukkan syiling senyum ko eh dik...abg pun joint sekali...
dah kenyang meneruskan perjalanan yg sungguh selesa... selamat sampai kg mama terchinta pukul 4.00ptg..

antara mission mama balik kg kali ni adalah... to make sure anak bujang mama tu pandai mengayuh basikal tanpa roda² sokongan di belakang yerk...


atuk yg gigih mengajar cucunya membawa basikal...


mama n adik jd tukang skodeng...



opppssss...skreeetttt....jd stunt


niluka tuk berjaya ni...
Dlm masa sehari belajar dia dahboleh mengayuh basikal tanpa roda kecik...isnin ptg sempat jugak kami ke hutan lipur gunung ledang..kengkunun nak meyejukkan badan mandi air gunung... tapi terlalu ramai manusia.. so splash² sekejap jer...(rasanya perjalan nak ke situ lbh lama..hehehe)...jadiklah kan memuaskan hati 2 badik tu...tp no pic...

selasa t/hari kami dah pun memulakn perjalan pulang ker cbj... jln masih lg clear...tp kali ni kami ikut jln lama sahaja sampai seremban...singgah kat jusco seremban 2 mkn² & soppink² sket pastu balik cbj ikut labu/nilai...perjalanan yg sgt selesa...tp kalo ikut h/way mmg x selesa lah..hehehehe... sbb tau h/way mmg tgh sesak time tu...


so itu sajor citer balik kg kali ni...

3 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

bravo!!! danish dah pandai kayuh basikal yeak....percaye tak, lieya dulu darjah 4 baru pandai kayuh basikal roda 2 tau kak...wakakakaakakak......mmg pengecut lieya ni heheeheheheh...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sabo jer kau ni. sempat lagik tu snap gambar anak tengah jadi stunt tu. hehehe .. nasib baik tak nangis budak tu..

cayalah, baru darjah satu dah pandai kayuh beskal... biaslah kan budak lelaki, bab2 tu memang terer la dri budak pompuan ni.

kau tau tak, aku ni nama jer orang segamat. tp sekali pun aku tak pernah mandi air terjun gunung ledang tu. hampeh..

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

yeahhhhhhhhhhh danish hebat!! tahniah x lama lg bleh bw dalila plak naik beskal... akak ni lawak lah org nak elak jam dia plak smgt nak redah jam..hahaha...