Friday, August 28, 2009

Nak balik kg... yehaaaa

mama rasa sgt teruja nak blk kg ptg ni... sbb aper ek... maybe sbb blk kg mama...maybe sbb dah lama x blk..maybe sbb kali ni blk bulan poser...leh lah merayap pasar ramadhan..cari air kathira... pasar ramadhan???? no no no... skang ni zaman gawat penyakit...bek duk umah...lepaking kat lantai umah mak pun dah bestkan.. itulah nikmat rumah org tua kitakan....

rasa2 nya adik badik mama yg lain balik tak ek... ablong, shahril konpem balik...dia x balik gua majuk,...june ckp kat mama nak blk...tp lom gaji... pembakar semangat mama siap deposit RM kat dia tuk isi minyak...kunci keter pun kami tglkan... punyalah nak suh dia balik..bg keter & duit minyak sekali...kalo dia x balik...leh putus sedara gamaknya nie.... adik bongsu mama lan tu balik x eh... apsal mama x call jer tya ek.. ahh malas a... biarlah suprise.....

baru sat td ayah call..tya mama balik biler....x sabarlah tu menunggu kepulangan cucu2 nya..yer.. tunggu cucu lah..anak x heran dah....

skang dah kul 2.30... mama kat umah ni.. hrni 1/2 day ngan tujuan nak pakcking brg...tp vuntot ku masih melekat dikerusi meja mkn ni..menaip ini...... xper mama janji ngan papa blk sejurus lepas papa blk kerja...dlm kul 5...oh lama lai....

kami akan berbuka diperjalanan..singgah a memana hotel ker..restoran ker...warung ker...bazar ramadhan pun ok...

ni dialog mama n cik lala pg td:

mama:adik nak blk kg siapa
cik lala: g bak a
mama: kg nenek?
cik lala: xnak a kg nenek x best..kg bak best
mama:hehehehe kampung bak n nenek x sama ker..?
cik lala: hehehehe (gelak gatai) shame la...
cik lala: lila blk kg bak...mama blk kg nenek...eh shame a...hehehehe (gelak gatai lg)


oppsss..lupa..kami bukan balik ber4..sepupu mama uncle ijoi akan tumpang sekali.. meriah perjalanan kami...

doakan kami selamat sampai yer...& selamat berbuka puasa kat korang korang semua... korang x blk kg ker..? jom a blk kg...best tau buka poser kat kg....

5 comments:

Umi Aida said...

besstttnyee dpt blk kg.. kami nk blk kg gak.. tp aper kan daya larling ku p setkan appoiment service kete sabtu.. esok! adus laa.. agaknya masa set date tu dia luper coti 3 ari.. takper2.. nuzul quran nant kami blkk. tunggu tau kg.. kami nk blkk gaks! huhuhuh

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

sonokkan kak..km pun nak blk kg..tp takut jem plak kt karak tu.. so maybe blk lepas sahur pg esok.. semoga perjalan akak selamat pergi & blk..

liwaniel said...

best nye nak balik kg...kami pun cadang nak balik kg hari ni...harap2 hubby tak kena keje la esok..kalau tak terpaksa cancel balik kg

oli said...

bestnya balik kampung...
petang ni juga mungkin akan balik kampung husband...
apa tu air kathira?

☆ lieya latif ☆ said...

pasni kite tgu nak raye lak kak...same2 kite excited balik kg nak raye....hihihihi