Monday, September 7, 2009

cerita balik kg last week

last week ok..hehe.. biasa lah i kan slalu hegeh2 kenan kura2 gitu....
ni last week punya citer...this week w/pun coti 3 hr.. tp malas lak nakblk kg...so lepak & merayap kat sini jerlah...

kami blk jumaat ptg dr rumah kul 6.45 camtu mmg dahplanb nak buka di jalanan kan.. melintasi area nilai..papa bg suggestion buka kat umha Izzat aka sepupu mama.. calling Izzat dia ada kat umah...so kami p param (pasar ramadhan) dulu..yelah dah lah main serbu jer..xkan nak dtg tgn kososngkan...siap buka &bermaghrib kat umah Izzat kami meneruskan perjalanan ke Segamat... dalam kul 12.00 kami sampai umah nenek...

hr sabtu t/hari tu mama ajak papa ke bandar segamat... p beli renda tuk alas meja.. melintasi kedai emas kami singgah sebentar sbb mmg plan nak tukar brg kemas dalila...yg lama tu ada dah kusam & ada yg dia xmo pakai....brg dalila jer ker..??? brg mama ada jugak.... thanks to papa blanja mama bracelet baru...
ptg tu sempatlah kami ke param ikut paklang...hehe dnd mama tinggalkan...bukan senang nak tinggalkan dalila.. huhu mcm2 auta mama...hehe...mcm2 dibeli... yg wajibnya air kathira lah...& murtabak maulana.... yg kecewanya otak2...yg kami beli dah basi..rasa nak p balik maki er budak yg jual tu...huhu...

hr ahad xtvt biasa jer...p pasar & ptg p bandar utama ...kami nak blanja bak & nenek apa yg meka nak tuk hr raya nanti... bak memilih untuk membeli baju melayu manakala nenek dia kata baju dia dah byk..dia nak sandal baru... settle bak punya baju kami ke kedai kasut... di sinilah dalila buat perangai... masa nenek pilih sandal nenek..dalila turut melilih kasut.. dicuba sebelah kasut warna putih yg saiznya ala2 kapal dagang gitu..& designnyer pun gak buruk...(huuuu jht mulots aku)... dia nak jugak kasut tu..mama dgn selamber jer ckp x cantik a...nanti kita beli kat tmpt lain....itu mak cik xmo caya...dah start konsert free kat situ... mama per lagi..pg semua brg yg mama pegang kat papa...mama dukung dalila n trus get set go.... apa lg dia meraung2, meronta2 dah mcm org histeria..mama dukung jer sampai ker kereta...jauh gak lah... semua org pandang i..glemer i u... kalo dilepas dalila tu confirm dia lari semula ke kedai tu...lama gak dia melalak...pujuk punya pujuk akhirnya dia senyap & tertido....pengsan... samapi ke rumah dia pengsan...

senin ptg dlm kul 3 kami gerak balik cyber..jln agak jam...especillay area pedas linggi tu....ngam2 sampai umah kul 7 sempatlah berbuka kat umah..

x sabar nak tgu 2 minggu lagi... blk kg lg... kali ni tuk beraya pulok...

4 comments:

mama iqa said...

bab yg dalila diserang histeria tu kan kak kan, sejibik tau mcm iqa kena.kalau time dia buat perangai mcm tu le saye pi tangkap dia n bw msk dlm kete.kalau tak, mmg confirm konsert free dia buat.glamer la kejap kan..

As said...

huhuhu... bila budak² ni start buat konsert tuh yg letih tuh..kadang yg d/org pilih ntah aper².. sonok kan kak balik kg.... kami ni x sabar nak balik raya...

☆ lieya latif ☆ said...

mmg kak....penat kalo budak wat perangai...geram jek rase...kalo tak sabar kite lak temperkan...hihihi

kak, bace cite akak lik kg ni lieya pun dah naik tak sabar nak lik raye tau...hihihi

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lerr kenapa la kita tak jumpa masa kat segamat ek.. mimi balik segamat hari Sabtu.. sampai kat sana dah pukul 3 lebih, terus pergi pasar ramadhan beli murtabak maulana tu.. kat situ air khatira Ya Allah macam2 kaler.. kat kl pun aku tak pernah jumpa tau .. tapikan petang tu masa aku kat param aku macam nampak jer iras2 muka kau. tapi aku tak nampak anak2 kau tau.. oo jadi memang betul la tu kau. kau pun aku tengok cam tak perasan aku jerk.. aku nak tegur tapi takut salah orang ..

oo kau sempat beli barang kemas ek. kat sana berapa segram? sama ker RM122? aku nak pegi juga tapi tak sempat. biasa aku gi kedai Emas EE Chong, dekat pasar tu.. berdepan dengan kedai pencen (rotibakar tu)

aku balik pun senin petang.. tapi tak jem pun, mungkin aku balik cepat sikit kot (2.30 ptg)... aku sampai kl kul 5.45