Monday, July 27, 2009

bulan cuti² mesia

Nampaknya pertengahan thn ni kami sekeluarga jalan sakan.. awal julai hr tu kami ker Port Dickson..lepaking 1 mlm di Seri Bulan Condo...
xtvt cam biasa a.. mandi manda & makan makan...siap bbq lagiks... best sgt...

percutiaon ke PD ni melibatkan beberapa keluarga jiran kami.. Umi Aida & Ibu Wanie... syok jugak jenjalan ramai-ramai camni...

jom layan picas yg sempat mama snap sepanjang di PD....

InsyaAllah esok kami sekeluarga akan terbang ke Langkawi.... mengikut perancangan asal kami akan pergi beramai ramai... bak, nenek, pak long,mama, papa, paklang, auntie, acik, pukcu, danish, dalila & Aqil.... tup tup paklong x leh p coz cuti x approve sbb boos besar MTD nak dtg tgk kilang dia...

smalam call pukcu tuk confirm..dia kata dia pun maybe x pergi sbb tkt supervisor x bg cuti panjang...yelah dia tgh praktikal..takut a jugak nak memonteng lelama...tp setelah kami berpakat... hehehe... maybe pukcu akan ikut kami...

lbh mengecewakan.. seawal pukul 6.30 pg td..mama dpt call dr auntie bgtau yg paklang admitted sjmc..kena apendiks plak.. kena buar operation kul 11.00 pg ni...

so mama buntu.. tersangat buntu... tak bleh nak pikir dah... batalkan atau teruskan sahaja trip nie... semua arrangement tlah dibuat.... so tgk dulu keadaan paklang ptg ni camana... kalo doktor kata dia stabil maka kami akan teruskan jua seperti yg dirancang tanpa pak long, pak lang, auntie & Aqil... yg pasti trip kami ini akan hambar sbb x cukup ahli nyer....terpaksa lah burn 3 tiket AA...rugi mmg a rugi... nak buat camna kan...Allah maha berkuasa...

Semoga paklang cepat sembuh & lepas ni InsyaAllah kita p jenjalan ramai ramai eh...

Doakan perjalanan kami selamat pergi dan balik....

8 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

insya-Allah ..moga segalanya dipermudahkan...

As said...

sonok tgk piccas kat PD tuh.. amboi nak jln² lagi.. best arrrr...

Mimi said...

emm..alahai...x dpt la jejalan ramai2 family semua...abih Jue gi langkawi ke idak?

~~ciklinn~~ said...

amboii sonoknya dua badikk tu mandi ha....

semoga cepat sembuh family tu yerk..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

banyak tol planning kau dalam bulan julai ni yek.. seronok tengok budak2 tu kat PD

mmm aku harap pakcik kau cepat la sembuh.. kalau kau nak pergi langkawi pun senang hati kan.. harap2 dipermudahkan segalanya

Sham Ummi Echa said...

slmat brcuti

Puan Iza said...

Wah! berjalan sakan lah akak nie....sampai ke langkawi lagi...

eija28 said...

wah syoknyer g PD....nak g langkawi plak lps nie erk kak....jauh perjalanan luas pemandangan!!!