Wednesday, December 2, 2009

citer ptg kelmarin

xder per yg istimewa pun ptg kelmarin....

lepas ambik dnd kami trus menuju le alamanda.. tujuan utama nak beli brg rumah n susu dnd.. susu dia dah nazak sgt.. wekend hrtukan balik kg so mmg x sempat sopping brg rumah lagi...

lepas membeli belah kat carefour...menuju plak tempat tuk membasah tekak n menyendatkan usus... danish nak mkn kat A&W..coz dia nak mkn curly fries n root bear float tu... mama n papa dia plak..cam x setuju sgt... so to be fair... to be fair kat tekak mama dia yer... kami tapau kan lah apa yg dia nak tu kat A&W tp makannya di Ayamas (ayamas ke nama dia lupa a) sebelah tu.. dgn selamber jer danish makan fries tu kat Ayamas tu...lantak a kan... tp kami order jugak meal kat Ayamas tu....
AnW's peberet Danish....selamber jer dia mkn kat Ayamas sib baik x kena halau...
Dalila very the simple n pendiet yg jitu..cukup hanya dgn mushroom soup....
2 beradik yg gigih meniup sup yg panas...



Suka pic nie... suci jer wajah anak² den nie (biasalahkan mak yg terkena sidrom anak ku tercantik.terhensem nie)...-kualiti pic kureng sbb salah set scene....

lepas dah kenyang otw nak balik dnd bising nak beli buku kat MPH..singah a MPH.. beli buku latihan kat si abang n buku color kat si adik..n pensil warna.. rasanya tetiap bulan kot beli pensil warna kat bebudak ni... asyik lah hilang..ke derang makan kot pensil color tu..pelik tul aku...

dah selesai semua burung pun pulang a ke sarang..kuikui..letih nya... sbb tu daku malas x sopping hr kerja ni..loteh...

lg loteh melayan cik lala tu....bayangkah lah dia bleh jerit dlm MPH tu.."mama lila nak berak!!!" kuat plak tu dia jerit...ngan tangan dia tarik seluar...dia dah nak cangkung kat situ... nampak dah v*nt*t dia tu....geram tul ngan budak sowang tu...dia tu bukan mkn samannyer...aku pun jerit a..jerit slow a.." sekejaplah dik xkan nak berak kat sini"..dia bleh gelak jer... pas bayar berlari aku bawak dia p toilet sib baik sebelah MPH jer.. dia x berry pun...motif sgr nak suh mama dia cecepat byr brg diakan....geram kan kan kan.. itulah anak bertuah....
Masa menyopping tu aku terpandang benda ni... Nescafe Gold 3 in 1... (dah lama kot kat pasaran daku jer yg ketinggalan_ sebagai peminat Nescafe..harus ku coba ni.. slalu beli yg dlm botol tu.. so try beli yg 3 in 1 tuk minum kat opis....
macamana..? ermm oklah.. tp lg sedap yg bancuh sendiri kot.. sbb mcm pahit sgt a plak...kena jugak + susu or creamer n sugar lagik untuk memenuhi citarasa tekak ku ini...

ada g satu kes kat carefour...kdg pikir lawak pun ada.. tp kdg pikir besar dah anak teruna aku ni..mulots pun leh tahan laser disc..(ikut sapa lah tu..??)

melalui kawasan promoter yg bancuh² susu/minuman tuk demo tu... dia ambik lah yg quaker oats baru yg rasa coklat tu... ntah per namanya ntah.... dah 2-3 kali dia mengetest minum ni...dia mintalah mama dia belikan...

d: sedap ma..beli a ma

m: nak ker..t ma beli abang x minum pun

d: nak ..abg minum a...

m: yerlah ma beli...macamana nak bancuh ni? ( tya kat promoter)

p: cuma perlu bancuh dgn susu sejuk...susu panas x berapa sedap...susu segar ka atau susu yg dia minum pun boleh...tp jgn susu pekat..sbb dia mmmg dah manis punya....

d: ma kena letak 3 sudu ma..sambil tunjuk kat arahan tepi packet tu

p: tak payah 3 sudu..2 sudu sudah cukup... nanti manis sgt

d: 3 sudu ma...manis a sedap abg suka

m: yelah yelah...

p: jgn..2 sudu cukup nanti manis sgt

d: habis tu kenapa kat sini (tunjuk kat label bungkusan) kata 3 sudu..kenapa x tulis 2 sudu...nanti habis semua² org kena kencing manis

m: danish!!! (terus aku tutup mulut dia)... ada ker dia p sound promoter tu... aku trus tarik tgn dia blah dari situ...

mlm tadi bancuh kat dia.. letak 3 sudu mcm dia suruh... pastu.....

d: ma ...manis sgt lah ma

m: ma dah kata dah tadi letak 2 jer.. awak yg sibuk suh letak 3 kan

d: betullahkan ma.. org cina tu ckp letak 2 jer....

m: tulah org tua ckp x mo caya...

d:abg igt nak cuba jer letak 3 sedap ker tak...

lastnya dia minum sket jer.. kata dah kenyang lah... x sedap lah...erm buat tukun jerlah yg balance tu.... anak anak.... mcm² perangai kan...

hari last dia exam..paper science hrni....harap dia buleh jawab dgn baiklah.... semlam paper peveret dia maths... balik jer kecoh ckp..

d: ma abg buat semua betul... 100% ( tp dia sebut one hundred percent)... soalan duit keluar ma...sib baik mama ajar abg malam tadi...

m: yelah kan techer dah bg list soklan apa yg akan keluar... sbb tu ma suh belajar pasal duit mlm tadi...yer ker abg dp 100% mana tau.. techer dah marking ker?..

d: lom a... abg pasti.. tapi kalo x dpt 100% pun xperkan ma..asal 90% ke atas ma ckp...

berdebar ada..excited pun ada tau biler anak nak masuk sekolah darjah 1 ni....agaknya semua ibu pun rasa mcm aku rasa ker erk..?

4 comments:

♥Azie♥ said...

dah lama xmakan A&W..bertahun jugak..lala macam erin suka makan sup..

Mummy Aqil said...

hahha.. lawak la dnd ni.. sorg nak terberak.. sorg fire promoter... mcm..mcm.. ado.. hehehehe..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wow panjang stori mori kau. heheh sekali hapdet, terus panjang berjela..

ala aku pun selalu belikan anak aku makanan pastu pi kedai lain. biasanya kalau makanan tu untuk anak, depa tak kisah.. tapi syaratnya kita kena la beli makanan jugak kat kedai tu kan.. eh aku rasa sekrang ni kedai untuk makan dipanggil Rasamas, kalau jual ayam jer di panggil Ayamas. tu pun kalau aku tak salah la kan jue. heheeh

pasal nescafe tu kan, haritu aku ada tengok iklan nesface neslo tau.. aku teruja nak beli sebab aku peminat tegar neslo, tapikan sampai sekrang aku tak jumpa lagi kat mana jual nescafe neslo tu. hampeh tol..

☆ lieya latif ☆ said...

pergh kak jue, lieya suke rutbeer die ... sodapppppppppppppppp....

kak, tegelak2 bace kisah dalila ngacah nak berak tu...mmg lawak gile...tergelak2 aku...menjadi gak die kene kan ko kan kak...hihi...oo dalila suke buku ngan kaler yeak...nanti dtg umah auntie ..auntie bagi buku ngan kaler yeak....

danish tu budak bijak kak...petah bercakap...betul jugak ape yg die ckp tu....leh jadi pemidato anak bujang akak nieh....