Wednesday, September 9, 2009

090909 insiden...

huhu..nak tergelak pun ada... tulah kununnya niat nak buat baik sekali tu trus ranap.... apa yg ranap..? meh i citer..

ada sebijik jam kat dlm surau pompuan kat building i kerja ni... jam ni dah berbulan kot x bernyawa.. batery kong lah tu... so sempena hr baik bulan baik ni..i pun nak buat baik lah...kebetulan bateri jam kat opis pun kong last week so pg td i tukar bateri jam kat opis...ehh jap jap ..last week i tukar bateri jam kat umah gak.... gamaknya i ni mmg suka kerja tukar bateri jam ni... halo toke kedai jam ada kerja kosong ka......berbalik citer asal.. so ada lebih satu bateri...dgn niat suci murni nak tukar yg kat surau tu...

masuk surau..tanggal tudung..keluarkan telekung dr beg..nampak bateri... trus capai bateri tu dulu... maju ke dinding... i rasa i cukup tinggi lah nak capai itu jam.. tenjet tenjet sket..ok berjaya turunkan jam itu.. dush... i campak bateri lama ke tong sampah.. masukkan yg baru...betulkan time dia... maju ke dinding semula.. tenjet tenjet..habis tenjet dah ni..ok paku tu dah masuk dlm lubang jam tu... i pun lepaslah tgn... sekali tu... ayooo itu jam mau terjun looorr..mau ikut i punya tgn... tp tgn i x terdaya nak menyambutnya... pranggggg... highest volumm ok.. soryy.. yes i say sorry kat bebudak 5-6 org yg sedang membuto dlm surau tu....trus terduduk budak² tu...dlm hati jahat gak ni nak tdo p balik la...

apa nasib jam itu...cermin nyer bertaburan...wayar semua terkeluar...sgt parah looorrr...
apa jd ngan jam parah itu.. i dgn kejam... dush dia dlm tong sampah...mesti bateri yg dah kena dush sebelum tu gelak kat jam tukan...

p wuduk..selesai solat.. p panggil cleaner minta tlg sapu...kang tertusuk plak kaki org lain...

tp i tetap rasa bersalah...xper geng surau nanti i tukar jam baru eh...

hmmmm paku tu yg tinggi sgt..atau hamba yg x cukup tinggi erk...

5 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

takpe kak jue, niat akak nak tukar bateri tu pun dah dpt pahala....tang jam jatuh tu kan tak sengaje....nak wat camne dah akak kementot...hihihihi.....so akak nak beli baru ke kak.....kene la kan kak....ganti kan.....

betul tu kak, kekdg cam kebetulan, kalo bateri jam kong..sume kong serentak....

Mimi said...

aku rasa bateri jam tu mmg nak 'sehidup semati' la dgn jam iteww..hihi..gurau jek jgn marah..

mujur tak hempap kepala sapa2..bosar betoi surau kt opis ko Jue..bole muat ramai org tido..opis aku surau cenonent je..bole muat 4 sejadah dgn 4 org duduk kt belakang sejadah tu, kecik kan?..padahal majority malay kerja sini..tp ada gak 'bilik surau tidak rasmi' kt bangunan ni..hihi

As said...

kak jue... niat tuh dah ader xpe.. nak buat camno.. dah nak pecah.. hahaha.. kelako jer... sure budak² tuh hangin kan.. maklum la lena diulit intan.. tetiba..pranggg... sure la terkejut... xpe nanti ganti baru xde la rasa bersalah.. hehehe

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ala jue, dah suratan takdir tu, tak panjang usia jam tu, walaupun kau dah cuba beri 'nyawa', tapi ajal dia dah datang. heheheh

tak pe, kau sebenarnya nak jadi penyelamat, tapi apakan daya ...

nanti kau ganti la jam baru.. sedekah plak kat surau tu yer..

Hirda Ibrahim said...

xpe ko,
janji niat suci murni....
eh sama le ko, kat umah pun aku yg dok tukar bateri jam.
actually penat soh laki aku, last2 better aku buat sendiri, senang ati. hahah
samat berpuasa ko...
samat hari raya sekali. mhap zahir batin.